neděle 28. ledna 2018

Krásné odpoledne přejeme!
Leden je u konce a my se už nemůžeme dočkat února, protože to znamená, že se jaro pomaloučku, polehoučku blíží. Samozřejmě i teď, uprostřed zimy, je spousta sezonních dobrot, které vám rádi servírujeme na talíř, ale přeci jen má jaro něco do sebe. Protože si na něj ale ještě hodnou chvíli počkáme, připravili jsme pro vás to nejlepší, co sezona nabízí. Na nákupním seznamu na příští týden tedy máme hromady kořenové a košťálové zeleniny, luštěniny a také koření a bylinky, díky kterým můžeme připravit jídla, která nejen potěší oko i žaludek, ale především krásně prohřejí a navodí pohodovou náladu, která je v zimním období plném krátkých dní a dlouhých nocí zapotřebí.  Těšíte se?
Hned zítra vám nabídneme indický dhal s uzeným tofu, kokosovým mlékem, černým sezamem a rýží basmati,
na úterý jsme naplánovali tortillu s trhaným hovězím a čerstvou zeleninou,
ve středu si u nás můžete dát mrkvové nudle s mandlemi, fazolemi, bulgurem a tuňákem,
ve čtvrtek servírujeme čočkovou sekanou s ořechy a rozinkami, podávat ji budeme se salátkem,
v pátek připravujeme cottage pie
a sobota bude patřit voňavé vepřové pečeni s medovou krustou a krémovou polentou.
Ať se vám daří, budeme se těšit na viděnou v bistru! 

Žádné komentáře:

Okomentovat