neděle 26. srpna 2018

Přejeme nádherné ráno,
teploměry právě teď v Olomouci hlásí 7 °C, víkendové ochlazení je opravdu hodně poznat a my jsme z ranního espressa na led plynule přešli na zahřívací cappuccino lehce poprášené skořicí, abychom ten teplotní šok trochu vyrovnali. 
Přestože léto a prázdniny ještě neskončily, rozhodně je ve vzduchu cítit vkrádající se podzim a my jsme neodolali a první podzimní plodiny zařadili do jídelníčku již nyní. Na talířích tak tento týden najdete například červenou řepu nebo dýně, hodně kořenové zeleniny, ořechy a třeba šalvěj, ta pro nás představuje elegantní doprovod mnoha sezonních pokrmů. Díky letošnímu uspíšení dozrávání veškeré ovoce a zeleniny je vše posunuté a sklizeň typicky podzimních dobrot již dávno začala, i v kuchyni to tedy musí být poznat, tak snad z toho budete mít takovou radost, jako my. 💕
Dnes podáváme fazolový guláš se sojovým masem, kořenovou zeleninou a kuskusem,
na úterý je v plánu pečená štika s francouzským salátem lehkým jako pírko,
ve středu nabídneme míchaný zeleninový salát s tarhoňou, farmářským sýrem, pečenou červenou řepou a vlašskými ořechy,
ve čtvrtek vás zahřeje krůtí stew s kořenovou zeleninou a brambory,
v pátek nabídneme pečenou dýni na šalvěji, podávat ji budeme se salátkem, česnekovým dipem a bulgurem
a v sobotu týden uzavřeme králíkem na paprice s těstovinami.
Věříme, že si poslední týden prázdnin užijete, my se na vás těšíme v bistru, tak se stavte na něco dobrého na zub, rádi vás uvidíme. 😊Krásný týden!


Žádné komentáře:

Okomentovat