neděle 31. března 2019

Menu na týden od 1. do 6. 4. 2019

Krásný nedělní večer!!
Cítíte to? To jaro ve vzduchu? Nebo vlastně nejen ve vzduchu...tady ve městě to je samé kvítí. Fialky, sedmikrásky, zlatý déšť, tulipány. To se nám líbí. A kousek za městem, tam už roste i medvědí česnek, tak jsme trošku nasbírali a v tomto týdnu jej v bistru použijeme.
Tak tedy co tu máme na tento týden:
zítra budeme mít bulgur salát s brokolicí, mandlemi, jablky a grilovaným sýrem haloumi,
v úterý přijďte ochutnat marinované kuřecí kousky s tomatovo-čokoládovou omáčkou a kuskusem,
ve středu uvaříme karí z červené čočky se špenátem a koriandrem podávané s rýžovými nudlemi,
ve čtvrtek budou bramborové gnocchi s rajčaty, krevetami, bazalkou a chilli,
v pátek bude novinka indické kirčí - smažená rýže se zeleninou podávaná s jogurtovým dipem
a v sobotu hovězí massaman curry se šťouchanými bramborami s koriandrem.
Našli jste, v jaké jídle použijeme medvědí česnek? Dnes to bude tipování nanečisto, ale příště si můžeme dát takovou nedělní soutěž třeba ooo něco dobrého u nás v bistru.
Přejeme vám krásný týden, bistrá kráva

Žádné komentáře:

Okomentovat