neděle 22. dubna 2018

Přejeme fajn téměř letní večer, tedy alespoň podle počasí,
dneska nás sluníčko chytlo pěkně nepřipravené, takže jsme si z procházky přinesli kromě náruče květů taky rudý nos a ramena. 
Tento týden také sklízíme bylinky, které budeme hojně používat do jídel. Těšit se můžete na medvědí česnek (přírodní antibiotikum, antioxidant a zdroj vitaminu C, dále obsahuje železo a vitamíny A, B1, B2) a bršlici (ta obsahuje velké množství vitaminu C, karotenoidů a cenných minerálů jako železo a mangan, podporuje látkovou výměnu, uvolňování kyselých usazenin a vede tak k odkyselení organismu, skvělá je i na pohyblivost kloubů a jejich regeneraci).
Prostě vám chceme dávat to nejlepší, co příroda nabízí a jarní bylinky nabité vitamíny mezi to nejlepší patří a rozhodně je nesmíme vynechat. Vydali jsme se proto na sběr a rozhodně se máte na co těšit.
Bršlici můžete ochutnat hned zítra, přidáme ji totiž do šťouchaček, které budou hrát druhé housle pečenému hejkovi s pepřovou omáčkou,
v úterý si pochutnáte na kuřeti makhani s bulgurem,
ve středu budeme podávat špagety s dušenou zeleninou na víně, červenou čočkou a parmazánem,
ve čtvrtek nabídneme krůtí kousky s medvědím česnekem, žampiony a rýží basmati,
v pátek nám bistrem zavoní zapékané smetanové brambory s čedarem a kořenovou zeleninou,
a v sobotu si užijeme skvělé víkendové jídlo - italskou čočku s grilovacími klobáskami a bagetkou.
Tak snad jste si víkend také užili na maximum, načerpali jste síly a zítra (nebo kterýkoli jiný den) se u nás sejdeme na šálek kávy a/nebo talíř barevného a voňavého menu. Moc se na vás těšíme!
Krásný týden vám všem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat