neděle 4. listopadu 2018

Hezký večer,
konec víkendu je bohužel nezadržitelně tu, a to znamená jediné, máme pro vás opět nálož toho nejlepšího jídla, které vznikne, když se spojí sezonní zelenina a ostatní poctivé a v tom ideálním případě i lokální suroviny s naší kuchyní, to je pak tanec! 
Na talířích vám tento týden přistane třeba špenát, brokolice, fazole, dýně, červená řepa, kopr, hrášek nebo třeba celá široká škála kořenové zeleniny, těšíme se, co vy na to. Tak se pojďte mrknout, co bude dobrého. 
Zítra nabízíme hovězí plátek s koprovou omáčkou a bulgurem,
na úterý máme naplánovaná kuřecí prsíčka na hrášku s polentou,
ve středu se můžete těšit na pečenou štiku podávanou s omáčkou z kořenové zeleniny a "šťouchačkami",
čtvrtek bude ve znamení barevného karí z červené řepy s kokovým mlékem a rýží basmati,
pátek s sebou přinese kuřecí frikassé s kuskusem
a sobota se ponese v italském duchu, podávat budeme fusilli lago di garda.
Na první listopadový den připadalo následující přísloví: "Když o Všech svatých zima nemá moci, tak o svatém Martině o půlnoci." Moc dušičkové počasí popravdě vážně nebylo, u nás to vypadalo píše na jaro, tak doufáme, že nějaké to ochlazení dorazí minimálně na toho Martina! 
Prozatím si ale ještě stále teplých dní užívejme do sytosti, přejeme krásný týden a těšíme se na viděnou v bistru!


Žádné komentáře:

Okomentovat