neděle 7. dubna 2019

Menu na týden od 8. do 13. 4. 2019



Pěkný nedělní večer,
přinášíme vám menu na tento týden. Vyzkoušíme opět pár novinek a moc se na to těšíme. Hlavně jsme moc rádi, že je konečně teplo a vše kvete a zelení se, a že můžeme používat čím dál více čerstvé bylinky, a to nejen z dovozu, ale už i z naší zahrádky 
Tedy tady je menu:
zítra uvaříme gnocchi s batáty, riccotou, šalvějí a parmazánem,
na úterý připravíme marinované kuřecí plátky na citrónech, bylinkách a chilli podávané s krémovou polentou,
ve středu uvaříme francouzskou čočku s grilovacími klobáskami a čerstvou bagetkou,
ve čtvrtek bude rybka, filé z tresky s pikantní paprikovou omáčkou a šťouchanými bramborami,
v pátek uvaříme tarhoňu (těstovina) se špenátem, vlašskými ořechy, rozinkami a parmazánem
a v sobotu bude hovězí irské stew s tymiánem a petrželkou.
Rádi bychom vás pozvali na přednášku, kterou u nás ve čtvrtek pořádá cestovatel Tadeáš Šíma.
Povídání o tom, jak bolí zadek po půl roce na kole, o strachu ze tmy, kde v Africe hledat nejhezčí holky, jak chránit slony v Kongu, nebo jak se chytá slepice kolem jezírka s krokodýly
Přejeme vám krásný jarní týden, bistrá kráva

Žádné komentáře:

Okomentovat