neděle 1. září 2019

Menu na týden od 2. do 7. 9. 2019

Pěkný večer z bistré krávy,
po tomto víkendu si říkáme uuuuf konečně už je večer a jde cítit vzduch  protože to vedřisko co nás provázelo až do dnešního večera, to bylo něco. Už ani na houby jsme nevyrazili ... využili jsme Olomouckou chloubu jezero Poděbrady a udělali si pohodičku, takové to české léto u vody s párkem v rohlíku a se zmrzkou. Ale už je dobře a bude dobře.
Podívali jsme se na předpověď na tento týden, bude o 10 stupňů méně a bude pršet. Tedy na ráno si nachystejte gumáky a pláštěny.
Minulý týden pár z vás psalo, že máte houbové rizoto rádi..my ho už trénujeme, ale slíbit, že bude zatím nemůžeme. Ale tento týden dáme aspoň Kulajdu z nasušených hřibů a do žampionové polévky jich také pár přihodíme. Tak to přijďte vyzkoušet. A teď už k menu:
Zítra uvaříme fazolové chilli mimo jiné s čokoládou a rýží basmati. Moc nás u tohoto receptu baví hledat v jídle chuť čokolády...někdy ji poznáte hned na začátku, ale častěji se objevuje až při dalším chutnáním a je to lahůdka,
v úterý upečeme tresku a bude s brokolicí a šťouchanými bramborami,
ve středu bude krásný růžový salát, a to na základu tarhoni s pečenou červenou řepou, balkánským sýrem a ořechy,
ve čtvrtek uvaříme hovězí madras s koriandrovým kuskusem,
v pátek oblíbené špenátové lasagne s riccottou
a sobotní meníčko kuře makhani s bylinkovým bulgurem.
Tak tady to máte
a od zítra se na vás u nás zase budeme těšit

2 komentáře:

  1. Ahojte, chtěl jsem se vás zeptat, zda nepotřebujete k vám do kavárny nějaké gastro vybavení . Našel jsem totiž vážně dobrou stránku a rád k vám chodím, takže bych se chtěl jen zeptat, zda nepotřebujete pomoci i po této stránce

    OdpovědětVymazat
  2. Řepová polévka je super. Obecně mám červenou řepu hodně rád. Po tom, co jsme si s manželkou pořídili nový nábytek do kuchyně, tak začalo vaření bavit i mě. :) Přeci jen v nové kuchyni se hezky vaří a navíc manželka začala pracovně jezdit na dvoj až třídenní výjezdy a služební cesty, takže to je občas s tím vařením jenom na mě. :D Takže jsem začal vařit a obecně se zajímat o jídlo v širším spektru. :)

    OdpovědětVymazat